Pizza picanta
Pentru blat
400 g faina
1 nuca de drojdie de bere proaspata (sau 1 pachetel drojdie uscata)
1 lingurita zahar
2 linguri ulei
1 lingurita sare
apa calda
Pentru umplutura
1 dovlecel
50 g felii subtiri de jambon
½ ananas proaspat
ardei iute si cimbru macerate în ulei de masline (gata preparat)
frunze de menta pentru decor
Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga 2-3 linguri apa calda si 1 lingura de faina, se amesteca si se lasa 20 de minute la crescut. Se cerne faina pe planseta, se face o adancitura in mijlocul ei si se adauga maiaua dospita, sare, ulei si apa calda cat sa se obtina un aluat potrivit. Dupa ce se framanta bine, se lasa la crescut 30 de minute, la loc cald. Se imparte aluatul in 4 parti egale si se intind 4 foi, care se asaza in tavi. Se lasa cateva minute sa creasca. In mijlocul foii se asaza o felie rotunda de ananas, se adauga felii subtiri de dovlecel, fasii subtiri de jambon si bucatele de ananas. Se adauga bucatele de ardei picant si cimbru macerate in ulei de masline. Se stropeste deasupra cu putin ulei in care s-au macerat ardeiul si cimbrul si se pun la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se serveste calda, decorata cu frunze proaspete de menta.
Articolul anterior Pizza cu ardei Articolul următor Placinta cu carne tocata