Pizza "quatro stagioni" (Italia)
Aluat pentru pizza
4 linguri pasta de tomate
1lingura oregano
6 linguri cascaval ras (parmezan)
8 rosii oparite
100 g creveti
100 g carne de pasare sau de scoica
100 g sunca fiarta taiata fasii
100 g salam
1 conserva mica de ciuperci (champignons)
cate o jumatate de ardei rosu si verde (taiati fasii)
sare, piper macinat proaspat
200 g mozzarella
Se intinde aluatul in foaie, se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan. Se oparesc rosiile, se cojesc si se asaza pe aluatul taiat felii. Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptorul bine incins, pentru 15-20 de minute.
Articolul anterior Pizza "quatro formaggi" (Italia) Articolul următor Muschi de vita cu votca (Polonia)