Pizza taraneasca
300 g faina
200 ml lapte
15 g drojdie de bere proaspata (sau un plic de drojdie uscata)
5 linguri ulei
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
Pentru umplutura
150 sunculita taraneasca
100 ceafa afumata
1 ceapa
2-3 ciuperci
1 ardei gras
3-4 ardei iuti (optional)
150 branza telemea de oi
50 g unt
oregano uscat
piper
Se amesteca drojdia cu zaharul si putin lapte. Se mai adauga putina faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se amesteca cu restul de faina si lapte, sarea si uleiul, framantand un aluat uniform si elastic. Se intinde aluatul in foaie si se asaza in forma de pizza. Deasupra se pun felii subtiri de sunculita, ceafa afumata, rondele de ceapa si de ardei gras, felii subtiri de ciuperci. Se presara branza de oi, piper macinat si oregano uscat, dupa gust si untul taiat bucatele. Optional, se pun deasupra ardeii iuti intregi. Se pune la cuptor pentru aproximativ 35 de minute si se serveste calda.
Articolul anterior Pizza cu rosii Articolul următor Calzone cu pui