Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 1 ou
- 1-2 linguri de făină
- sare după gust
- 1 roșie
- 60 grame de mozzarella
- oregano uscat și busuioc
Mod de preparare:
Mai întâi trebuie să spălați și să dați prin răzătoare dovlecelul. Se adaugă sare în dovlecelul ras, se amestecă și se lasă 5 minute, ca să se scurgă zeama. Ulterior, stoarceți bine dovlecelul ras și adăugați un ou, sare și puțină făină.
Se încălzește bine o tigaie în care se pune aluatul de dovlecel, care trebuie aplatizat. Gătiți sub capac, timp de 4-5 minute, până când apare o crustă roșie. Întoarceți blatul de dovlecei pe cealaltă parte, ca să se coacă, potrivit Dcnews.ro.
Între timp, tăiați roșiile și mozzarella în cercuri, pe care trebuie să le așezați pe blatul de dovlecei. La final, asezonați pizza cu oregano uscat și busuioc. Acoperiți pizza cu un capac și gătiți încă 3-5 minute.
Poftă bună!