Pizza vegetariana
Pentru blat
225 g faina
1 lingurita zahar
1 pliculet de drojdie uscata
3 linguri ulei
½ lingurita sare
Pentru umplutura
1 ardei gras verde
50 g masline negre feliate
50 g masline verzi feliate
100 g boabe de porumb dulce
2-3 ciuperci
50 g branza telemea rasa
patrunjel verde
3 linguri ulei de masline
piper macinat
Se amesteca, intr-un castron, faina proaspat cernuta, drojdia frecata cu zahar, uleiul, sarea si apa calda atata cat este necesar pentru a obtine un aluat potrivit. Se framanta bine si apoi se lasa la crescut 25 de minute. Se imparte aluatul in 4 portii egale, se intind 4 foi si se pun în tavile de pizza. Se acopera cu fasii de ardei gras, bucatele de ciuperci, masline verzi si negre, feliate, boabe de porumb dulce si branza telemea rasa. Se condimenteaza cu piper, dupa gust, se stropesc cu ulei de masline si se introduc in cuptorul bine incins pentru aproximativ 30 de minute. Se serveste calda decorata cu patrunjel verde.
Articolul anterior Branzoaica Articolul următor Pizza mediteraneana