Placinta basarabeana
Pentru aluat
500 g faina
drojdie cat o nuca
apa
sare
Pentru umplutura cu varza
½ varza alba
50 ml ulei
2 cepe
1 ou
sare, piper
Pentru umplutura cu cartofi
4 cartofi
2-3 cepe
4 linguri ulei
sare, piper
Se prepara un aluat din ingredientele mentionate si se lasa la crescut. Intre timp, se prepara cele doua umpluturi. Se toaca marunt varza, se freaca cu sare, se stoarce si apoi se caleste in ulei impreuna cu ceapa taiata solzisori. Se condimenteaza cu sare si piper, avand grija sa fie bine condimentata. Se amesteca permanent in timp ce se caleste pentru a nu se lipi de cratita. Dupa ce se raceste se incorporeaza un ou. Se prepara apoi si cea de a doua umplutura. Se fierb cartofii in coaja, se curata si se zdrobesc. Se amesteca cu ceapa calita si se condimenteaza cu sare si piper. Din aluatul crescut se fac gramajoare de marimea unei piersici. Se intinde aluatul, fie in forma rotunda, fie in forma dreptunghiulara si se umplu cu cele doua feluri de umpluturi preparate. Placintele se prajesc in ulei si se servesc calde.
Articolul anterior Vinul de menta Articolul următor Pomelo cu branza in "cosulete" de kiwi