Placinta cu branza si legume stratificata
1-1/3 cesti firimituri paine
1/3 ceasca unt, topit
2 pachete (500 g) crema de branza,
2 oua, usor batute
250 g smantana
1/3 cana faina
1/4 ceasca de ceapa tocata marunt
1/4 lingurita sare
1/4 piper macinat negru
3/4 ceasca morcovi rasi
3/4 ceasca boabe de piper verde
3/4 ceasca de piper rosu dulce
Sosul de castraveti:
250 g de iaurt
1/3 cana maioneza
1/2 cana castraveti tocati marunt (nedecojiti)
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita marar tocat marunt
- combina firimiturile de paine si unt si aseaza-le pe fundul unei tavi (careia i se desprinde fundul - tava pentru tort)
- intr-un vas mai mare, bateti crema de branza pana devine fina; adauga oua si amesteca incet pana ce acestea se incorporeaza in amestec; pune si smantana, faina, smantana, ceapa, sare si piper; amesteca-le bine - pune o ceasca peste firimiturile din tava; presara morcov ras deasupra; continua stratificarea adaugand piper rosu, apoi iar crema obtinuta,
- baga la cuptor timp de 30-40 de minutel las-o sa se raceasca apoi 10 minute; cu grija baga un cutit de jur-imprejurul tavii pentru a o dezlipi, apoi mai lasa sa se raceasca o ora, dupa care bag-o la frigider peste noapte;
- intr-un bol mai mic amesteca toate ingredientele pentru sos; scoate fundul si marginile tavii; taie bucati si pune sos atunci cand servesti placinta (se poate servi si rece si incalzita)