Placinta cu carne de pasare
300 g carne de pasare tocata
300 g aluat pentru foitaj
3 linguri ulei
5 linguri de unt
3 cepe potrivite
50 ml vin alb
4-5 linguri pesmet
patrunjel verde tocat
sare, piper
Se curata ceapa, se spala, se taie solzisori si se caleste in ulei si 2-3 linguri de apa, la foc mic. Se adauga apoi carnea tocata si se calesc impreuna cateva minute, dupa care se adauga vin, sare, piper, dupa gust si se lasa sa fiarba acoperit pana cand carnea este bine patrunsa. Se ia de pe foc, se lasa 10 minute sa se raceasca, apoi se adauga pesmetul si patrunjelul tocat. Se amesteca bine. Din aluatul pentru foitaj se intind doua foi de placinta. Una dintre ele se pune pe fundul unei tavi unse cu unt, avand grija sa imbrace si laturile tavii. Se unge cu unt, se asaza compozitia de carne, iar deasupra se pune cea de a doua foaie de placinta. Se unge foaia cu unt si se introduce tava la cuptor pentru cca 30 de minute, pana se rumeneste. Se consuma calda sau rece.
E bine sa stii
Placinta se poate servi cu ridichi de luna, cu ceapa verde sau rosii natur.