Placinta cu carne tocata
Pentru aluat
500 g faina
3 oua
3-4 linguri apa
sare
Pentru umplutura
500 g carne tocata (vita cu porc sau pui)
2 cepe potrivite
1 ardei gras rosu
2 linguri ulei
2 linguri iaurt
1 pahar vin alb
sare, piper
Se toaca ceapa marunt, se caleste cu cele doua linguri de ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si se continua calirea cateva minute. Se adauga jumatate de pahar de vin, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se continua calirea pana cand se patrunde bine carnea si scade zeama. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin. Intre timp, se prepara foaia de placinta. Se amesteca ouale cu faina si putina sare, se adauga cate putina apa pana se obtine un aluat usor de modelat. Se intinde o foaie de aluat pe planseta, mai grosuta, cu care se tapeteaza, in interior, o forma rotunda de placinta. Se toarna umplutura de carne. Deasupra se adauga ardeiul taiat cubulete, se toarna restul de vin amestecat cu iaurtul si se introduce forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la foc potrivit. Se taie dupa racire si se serveste garnisita cu patrunjel verde.
Articolul anterior Pizza picanta Articolul următor Placinta cu mac