Placinta cu crema de vanilie
Pentru foi
500 g faina
200 g unt sau margarina
2 oua
1 lingura otet
1 praf de sare
Pentru crema
3 linguri faina
1 l lapte
6 oua
150 g zahar
½ baton vanilie
100 g coaja de portocala confiata
Pentru glazura
400 g zahar pudra
2 albusuri
zeama de la 2 lamai
Se amesteca faina cu untul (sau margarina), ouale, un prat de sare, o lingura de otet si 2-3 linguri de apa. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic. Se pune la rece 30 de minute. Se imparte aluatul in doua parti egale, se intind doua foi dreptunghiulare egale si se coc, pe rand intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Intre timp, se fierbe laptele cu batonul de vanilie si dupa cateva clocote se ia de pe foc. Separat, se bat ouale cu zaharul, se adauga faina “in ploaie”, se dilueaza crema obtinuta cu laptele cald turnat treptat. Compozitia se fierbe, amestecand permanent, pana se ingroasa. Dupa racire, se adauga coaja de portocala confiata, tocata marunt. Se intinde crema rece intre cele doua foi de placinta si se garniseste deasupra cu glazura preparata din albusurile batute cu zaharul pudra, la care se adauga treptat zeama de lamaie pana se obtine o compozitie omogena. Prajitura se tine la rece 2-3 ore inainte de a se servi.
Articolul anterior Calzone cu pui Articolul următor Covrigei cu susan