Placinta cu mere
Pentru aluat
500 g faina
3 linguri ulei
1 lingura smantana
25 g drojdie de bere
100 ml apa
1 lingura zahar
1 praf de sare
Pentru umplutura
1 kg de mere
100 g zahar
150 g margarina
2 plicuri zahar vanilinat
scortisoara macinata
Se amesteca drojdia cu putin zahar, apa calda si putina faina. Se lasa la crescut, apoi se amesteca cu faina, ulei, smantana si un praf de sare, pana se obtine un aluat elastic. Se lasa la crescut. Intre timp, se curata merele de coaja si seminte, se rad, se amesteca cu zahar si margarina si se fierb la foc mic, amestecand permanent, pana scad bine. Aluatul se imparte in doua, se intind doua foi cat marimea tavii. Se asaza o foaie in tava unsa cu margarina, se adauga umplutura de mere si se acopera cu cea de a doua foaie de aluat. Se stropeste cu margarina topita si se coace aproximativ 40 de minute. Se serveste pudrata cu zahar.
Articolul anterior Placinta din carne de miel Articolul următor Placinta cu carne de pasare