Placinta cu pere
Pentru aluat
600 g faina
200 g unt (sau margarina)
4 oua
250 g zahar
1 praf de copt
1 lingurita zeama de lamaie
coaja rasa de lamaie
1 praf de sare
100 g zahar pudra pentru ornat
Pentru umplutura
5 pere mari
150 g zahar
scortisoara macinata
1 pachetel de zahar vanilinat
Se cerne faina, se amesteca cu untul taiat bucatele pana incepe sa se uniformizeze. Se adauga ouale, unul cate unul, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si se framanta bine pana se obtine un aluat uniform. Se lasa sa stea la rece 30 de minute. Intre timp, se curata perele de coaja, se scot casutele cu seminte, se taie cubulete si se calesc usor cu zaharul, amestecand permanent, pana scade zeama. Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi. Una dintre ele se asaza intr-o tava unsa cu putin unt. Deasupra se toarna umplutura de pere. Cea de a doua foaie se taie suvite din care se “construieste”un grilaj, care se asaza peste umplutura de pere. Se introduce tava in cuptorul bine incins si se coace placinta, aproximativ 25-30 de minute. Se taie placinta dupa ce se raceste complet si se serveste pudrata cu zahar.
Articolul anterior Placinta cu crema de portocale si bezea Articolul următor Gogosele aperitiv din cartofi