Placinta cu spanac si branza
1 kg de spanac verde 3 cepe potrivite 1 legatura de marar verde 1 legatura de patrunjel verde 400 g branza telemea de vaca 100 g smantana dulce 5-6 oua 50 g unt topit 500 g foi de placinta 100 ml ulei sare, piper
Se fierbe spanacul in apa cu sare, se strecoara si se scurge bine de apa. Se amesteca cu ceapa tocata marunt, cu branza rasa, verdeata tocata, smantana, ouale, sare si piper, dupa gust. Intr-o tava unsa, se pun, una peste alta, jumatate din foile de placinta, unse cu ulei fiecare, peste ele se pune amestecul de spanac cu branza. Deasupra se pun foile ramase, unse fiecare cu ulei, apoi se pune tava la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 60 de minute, pana se rumeneste frumos. Se serveste calda sau rece.
E bine sa stii Placinta se poate coace si intr-o forma rotunda, servindu-se ca feliile de tort.