Placinta de cartofi cu pui (7 luni)
- 1 piept de pui taiat cubulete;
- 1 morcov mic taiat cubulete;
- 30 g unt;
- 30 g faina;
- 125 ml lapte;
- 25 g mazare;
- 1 cartof fiert taiat felii;
- ulei de masline.
Cartofii trebuie curatati si taiati inainte de a fi gatiti pentru a evita oxidarea lor in momentul expunerii la aer. Daca nu ii poti gati imediat dupa ce i-ai taiat, pune-i intr-un vas cu apa rece in care ai adaugat putin suc de lamaie. Astfel nu capata o tenta maro si isi mentin forma in timpul fierberii. De asemenea, daca intra in contact cu anumite metale, cartofii se pot oxida. Prin urmare, evita sa-i gatesti in vase din fier sau aluminiu ori sa ii tai cu un cutit de otel. Cartofii sunt bogati in vitamina C, vitamina B6, cupru, potasiu, mangan precum si fibra dietetica. Articolul anterior Supa Gazpacho Articolul următor Piure de orez si cod (7 luni)