Timp: 60
Porţii: 8
Ingrediente:
Un cartof mare
3 morcovi medii
un dovlecel mic
200 grame pastai
100 grame conopida taiata marunt
100 grame broccoli taiat marunt
jumatate lingurita patrunjel uscat
300 grame spanac congelat
300 mililitri supa de legume
o lingurita frunze tarhon
700 grame faina
jumatate lingurita sare
250 grame margarina de soia, slaba
2 cani de apa
Mod de preparare:
Prima data de pregatesc foile de placinta.Se amesteca 2 cani de faina,sare si margarina si se framanta pana cand aluatul devine faramicios.Se amesteca cu jumatate de cana de apa apoi se framanta. Aluatul se imparte in doua. Fiecare parte se intinde bine, apoi se aseaza intr-o tava de placinta, unsa cu grasime. Legumele se prajesc pana devin crocante.Spanacul se fierbe separat apoi se scurge. Pentru sos se toarna supa de legume intr-o oala, se adauga condimentele si restul de faina in ploaie pana cand fiertura incepe sa se ingroase.Se poate adauga lapte degresat sau smantana cu un continut scazut in calorii.Se prajesc legumele, dupa care se intind pe foia de placinta, se adauga sosul si la final spanacul.Deasupra se intinde cealalta foaie de placinta si se coace la 200 grade celsius timp de 45 de minute pana cand se rumeneste.
Articolul anterior
Omleta cu cremwursti, pe paine - 450 cal
Articolul următor
File de hering marinat in sos de rosii picant cu vodca