Placinta de miel originara din Tara Galilor
750 g pulpa de miel fara os, taiata cubulete
3/4 ceasca de faina
2 linguri ulei de masline
200 g bacon, tocat fin
2 catei usturoi, pisati
4 bucati de praz, feliat
1 morcov mare, tocat
2 cartofi mari, taiati cubulete mici
1 1/4 ceasca supa de vita
1 foaie de dafin
2 lingurite de patrunjel tocat
3 foi de aluat
1 ou, batut usor
- amesteca bucatelele de carne cu faina si pune-le la foc mic sa se prajeasca un pic, apoi ia-o de pe foc si las-o deoparte
- prajeste baconul, usturoiul si prazul timp de 5 minute
- pune carnea de miel intr-o tigaie mai mare, apoi pune peste mixtura de bacon facuta inainte, morcovul, cartoful, supa si foaia de dafin, si pune amestecul la fiert la foc mic, acoeprit, cam 10 minute
- dupa 10 minute, iei capacul si amesteci din cand in cand, lasand sa fiarba inca 30 de minute, dar fara a fi acoperita, pana cand sosul se ingroasa
- scoate foaia de dafin si adauga patrunjel, dupa ce ai luat amestecul de pe foc
- incinge bine cuptorul, intinde foia in tava, adauga amestecul si apoi inveleste cu restul de aluat;
- unge cu ou batut si se coace cam 45 de minute