Placinta din carne de miel
1 kg carne de miel, tocata
3 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de marar verde
1 legatura patrunjel
150 ml vin alb
ulei
100 g unt
5 oua
400 g faina
sare, piper
Carnea de miel se caleste cu 2-3 linguri de ulei. Se adauga vin, sare si piper, dupa gust. Se lasa sa fiarba, la foc mic, pana scade. Dupa ce se raceste, se adauga ceapa taiata marunt, verdeata tocata fin si 4 oua. Se face un aluat din faina, 1 ou si sare, din care se intind 2 foi. Se unge o tava cu unt, se asaza o prima foaie de aluat, peste care se intinde amestecul din carne si se acopera cu a doua foaie de aluat. Se unge cu unt si se pune la cuptor pentru 30 de minute.
Articolul anterior Placinta basarabeana cu varza si cartofi Articolul următor Placinta cu mere