Placinte poale-n brau
1 kg faina
60 g drojdie de bere
100 ml lapte
100 g unt topit
50 g unt netopit
4 oua
2 lingurite zahar
500 g branza de burduf sau branza telemea de oi
sare
Se desface drojdia in putin lapte caldut in care s-a pus zahar. Se adauga putina faina, se amesteca si apoi se lasa la crescut. Se cerne faina intr-un castron mare, se pune in mijlocul ei drojdia crescuta, restul de lapte, 2 galbenusuri de ou frecate cu un praf de sare si untul topit, adaugat treptat. Se amesteca pana se obtine un aluat, apoi se framanta bine pana se obtine un aluat elastic, care se pune la crescut 30 de minute, la loc cald. Intre timp, se amesteca branza cu cele doua galbenusuri ramase si albusurile batute spuma. Cand aluatul este bine crescut, se rup din el bucati de marimea unei portocale si se intind cu sucitorul foi dreptunghiulare. Se pune cu lingura umplutura de branza la mijlocul foii si se strang marginile, imitand laturile plicului. Placintele se asaza intr-o tava unsa cu unt, se ung si deasupra cu unt, apoi se rumenesc la cuptor.
Articolul anterior Choux a la creme Articolul următor Inima iubirii