Iarba grasă, a cărei denumire ştiinţifică este Portulaca oleracea, este un superaliment de luat în seamă, mai ales că o găseşti peste tot şi nu trebuie să dai bani pe ea.
Gustul acestei plante este asemănător cu cel al lămâii, iar textura este crocantă, însă ce este cu adevărat special la iarba grasă sunt calităţile sale nutritive.
Iată cele 3 motive care ze vor convinge să introduci iarba grasă în alimentaţia ta:
1. Este un puternic antioxidant - bogată în vitaminele C, a şi B, dar şi în minerale precum calciu, fier ori magneziu, iarba grasă este un antioxidant de preţ.
2. Are un conţinut ridicat de acizi graşi omega-3 - iarba grasă este planta cu cel mai ridicat conţinut de acizi graşi omega-3. Prezenţa acestor acizi are o mulţime de beneficii, printre care scăderea riscului dezvoltării autismului, dar şi prevenirea altor anomalii la copii.
3. Accelerează metabolismul - cu toate că are un conţinut scăzut de calorii, iarba grasă este bogată în nutrienţi şi are capacitatea de a accelera metabolismul.
Iarba grasă poate fi folosită în salate, în sandvişuri, în supe sau chiar în garniturile servite alături de fripturi.
Iarba grasă este apreciată pentru calităţile sale nutritive pe întreg continentul. În Mexic şi California, aceasta este consumată în preparate pe bază de porc. Pe de altă parte, în sudul Franţei este consumată în salate. Turcii amestecă iarba grasă tocată mărunt cu usturoi şi iaurt.