Platou de legume spaniol
2 linguri ulei de masline
Sare, piper
200 grame ceapa frantuzeasca
5 catei de usturoi
2 ardei gasi rosii
1 vanata
500 grame rosii
50 grame masline negre
1 lingurita de zahar
Cateva fire de busuioc
Curatati cartofii, taiati-i in doua sau in patru, asezati-i pe o tava de copt, stropiti-i cu ulei de masline, condimentati-i cu sare si piper.
Bagati tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si coaceti cartofii pentru 15 minute. Intre timp curatati ceapa si usturoiul, taiati-le in doua si puneti-le peste cartofi sa se coaca inca 10 minute.
Taiati ardeii in doua, curatati-i de seminte, spalati-i si taiati-i bucatele. Curatati vanata, spalati-o, taiati-o bucati si puneti-o impreuna cu ardeii peste cartofi. Coaceti totul inca 15 minute.
Decojiti rosiile, curatati-le de seminte, puneti-le apoi peste cartofi impreuna cu maslinele si coaceti totul inca 20 de minute. In tot acest timp stropiti legumele din cand in cand cu zeama de lamaie verde.
La sfarsit asezonati cu sare, piper si zahar. Aranjati decorativ si ornati cu frunze verzi de busuioc tocate marunt.