Polenta dell'inferno (Mamaliga din infern / Tessin)
1 lingurita de sare
500 g malai grisat
1 kg ceapa taiata rondele
6 linguri ulei de masline
1 ardei iute mic
2 linguri pasta de tomate
100 g sardele
1 lingura de capere
200 ml vin rosu sec
1 catel de usturoi
1 ramura de salvie
Sare
Piper
Inabusa rondelele de ceapa in ulei pana capata aspect sticlos (nu se rumenesc). Adauga ardeiul iute taiat marunt si pasta de tomate dizolvata in putina apa.
Taie sardelele in bucati mici si adauga-le in sos, apoi caperele si vinul.
Se reduce prin fierbere la jumatate.
Toaca usturoiul si salvia si adauga-le la sos, da in clocot si se mai fierbe-l la foc mic inca 2-3 minute.
Adu mamaliga fierbinte la masa si serveste-o napata (acoperita) cu sosul a la diable. Autor: Jakob Hausmann Articolul anterior Pui cu salvie si sos de usturoi Articolul următor Lipie cu praz