Adica relatie poli-amoroasa. Un alt fel de mariaj in 3-4 sau mai multe persoane. Femei si barbati, indiferent care sunt in numar mai mare, ei sau ele. Iata aparitia unui alt fel de relatii...de cuplu. Si pentru ca societatea la scara larga nu e inca pe deplin pregătita pentru a accepta un astfel de model relational, astfel de uniuni se fac in afara legalitatii, dar se fac. Partenerii, pentru ca nu mai este vorba doar de un cuplu format din doua persoane, se unesc pe o durata nedeterminata, printr-o ceremonie oficiata de un adept al acestui mod de relationare. Ceva intre ceremonia de la primarie si cea de la biserica. Si, ca oricare relatie, are si propriile reguli de functionare, pe care partenerii, oricati ar fi ei la numar, trebuie sa le respecte cu mare strictete.
Iata ca unii oameni au renuntat la idea de monogamie. Fie incearca in felul asta sa-si satisfaca niste fantasme, fie se cred in stare sa intretina o astfel de relatie. Nu este vorba de sex in grup sau de orgii, nu. Partenerii unui astfel de...nucleu sa-i zicem, se cuplează doar doi cate doi, pe rând, schimbandu-se intre ei, dupa voie. Poate exista doar o femeie si doi barbati. Se creează astfel un V. Ea intretine relatii sexuale cu amandoi barbatii, dar pe rand si cu totii pretind ca se iubesc si se respecta. Dar exista si varianta multi-parteneriala ca sa-i spunem asa, intr-un astfel de grup putand exista mai multe femei si mai multi barbati.
In principiu par sa nu deranjeze pe nimeni, desi prin astfel de legaturi se plaseaza mai mult sau mai putin in afara legii. Un fel de poligamie dar pe fata, fara ascunzisuri, fara familii in doua case sau orase diferite si toate incurcaturile ce apar de aici. Adulti care consimt la un alt fel de relatie decat cea cu care am fost obisnuiti pana acum. Ne referim la relatiile din cadrul societatii zilelor noastre, pentru ca astfel de grupuri, probabil anterioare triburilor, clanurilor, gintilor, in care relatiile sexuale dintre membrii acelui grup nu erau bine delimitate, se pare că au existat candva. Cand totul era la comun.
Iata ca, ce s-a straduit societatea sa faca prin intermediul monogamiei si al casatoriei, pare sa se destrame. Probabil ca oamenii s-au saturat sa se casatoreasca si sa divorteze, sau sa fie obligati sa ramana cu acelasi partener ”pana ce moartea îi va despărti”. S-au plictisit sau se plictisesc doar cu un singur partener si, zic ei, vor sa depaseasca nivelul de ipocrizie si minciuna impus de regulile si legile societatii.
Intrebarea ar fi, de ce au totusi nevoie de aceasta legatura? De aceasta unificare facuta prin intermediul acelei ceremonii? Daca tot se considera liberi si lipsiti de responsabilitati, neafliind casatoriti legal sau neavand o familie, de ce nu isi cauta sau nu isii schimba partenerii pur si simplu, dupa bunul lor plac? Cel mai probabil din cauza temerii fata de bolile venerice si de complicatiile care deriva din acestea. Asta ar fi partea...practica sa zicem, care tine de anatomia si sanatatea organismului. Se poate sa existe totusi, subliminal, nevoia de apartenenta la un grup, care oferă, mai mult sau mai putin, acel sentiment de confort si siguranta...relationala in cazul acesta.
Ce se intampla insa daca de pe urma acestui tip de relatie apar si copii? Probabil ca vor fi crescuti...impreuna, de mai multe mame si mai multi tati. In definitiv, e mai bine sa ai o mama sau un tata in plus decat in minus sau deloc, nu-i asa?! Sa fii crescut de mai mulți parinti decât de unul singur. Avantaje si dezavantaje.
Se pare ca oamenii se pot obisnui si se pot adapta la aproape orice. La tipuri de relatii cu care nu au fost obisnuiti pana acum, la care nu s-au gandit vreodata. Casatorii intre homosexuali, homosexuali care adopta sau fac copii si iata, un alt gen de casatorie, de uniune, intre mai multi parteneri de diferite sexe. Care convietuiesc in aceeasi casa, impart toate cele si, mai ales, acelasi pat.