Pomana porcului
1 kg carne
3-4 catei de usturoi
cimbru
boia de ardei
sare
Pentru mamaliguta
1 l apa
250 g malai
sare
In momentul transarii porcului, se aleg bucati de carne de pe burta, de la ceafa, bucati de pulpa si de slanina. Se taie cubulete si se pun la prajit intr-o tigaie de tuci. Se lasa sa se prajeasca, la foc mic, amestecand continuu ca sa nu se lipeasca. Cand slaninuta se topeste si carnea incepe sa sa rumeneasca, se adauga usturoiul zdrobit, cimbru, boia de ardei, sare, dupa gust si o jumatate ceasca de apa. Se lasa sa clocoteasca in continuare pana cand scade toata apa si carnea este frumos rumenita. Separat, se prepara mamaliguta din apa, malai si sare. Se serveste “pomana porcului” cu mamaliguta fierbinte si cu muraturi asortate.
E bine sa stii
In loc de mamaliguta, “pomana porcului” se poate servi si cu piure de cartofi.