O cura de slabire sanatoasa inseamna o proportie echilibrata a alimentelor. Consumati zlinic: o portie de cereale, o portie de lapte, branza sau iaurt, doua portii de fructe si legume, o portie de peste slab sau pui sau vita.
O portie de cereale inseamna:
- 30 g paine integrala sau cereale
- o felie de paine neagra (30g)
- 2 linguri paste fainoase sau orez fiert
- un cartof de dimensiune medie, fiert sau copt
O portie de fructe si legume inseamna:
- jumatate de litru de suc de fructe
- doua linguri (minimum) de legume preparate sau salata
- o farfurie de supa de legume
- un fuct de dimensiune mijlocie
- doua linguri fructe din compot
O portie de lactate inseamna:
- 0,3 l lapte
- un iaurt
- 30 g branza (preferabil fara grasimi)
O portie de carne slaba (proteine) inseamna:
- 60 g carne slaba de pui
- 75 g peste preparat
- doua oua (nu mai mult de sase pe saptamana)
- sase linguri de mazare sau fasole boabe
- 60 g branza
- 75 g nuci
Alte alimente pe care le mai puteti consuma in cura de slabire:
- o portie de grasimi: 30g unt sau 15 g margarina
- o portie de dulciuri: 20 g prajitura, patru biscuiti, doua patratele de ciocolata amaruie (alegeti-le pe cale cu continut redus de grasimi si cu putin zahar)
- o portie de zahar: o cafea cu zahar, o banana
- o portie de alcool: consum moderat ( 400 g pe saptamana pentru femei si 600 g pentru barbati, preferabil in timpul servirii meselor). Evitati totusi alcoolul in cura de slabire.
Beti apa in mod regulat si folositi mai putina sare la gatit.
Durata: 7 zile
Greutate: 1,5- 2 kg