Dragostea este un sentiment pe care il poti simti pentru mai multe persoane in decursul vietii, asa ca de ce sa nu poti iubi doi oameni in acelasi timp?
Dragostea a fost blestemata de monogamie, spun versurile unei piese cantate de un rapper cunoscut, dar oare are dreptate? Ne impiedica monogamia sa ne traim povestile de dragoste la intensitate maxima?
Tracey Cox, expert in relatii, sustine ca poti iubi doi oameni in acelasi timp. “Inima umana este un organ generos, capabil sa iubeasca mult mai multi oameni in acelasi timp. Evident, nu incerc sa scuz infidelitatea, sa inseli si sa fii indragostit sunt doua lucruri diferite.”
Care este diferenta? Infidelitatea compenseaza, de regula, senzatia de nesiguranta sa lipsa de incredere in sine, in timp ce dragostea este ceva mai complexa.
“De regula, sunt doua parti ale unui intreg - fiecare persoana are o calitate care celeilalte ii lipseste - si mai degraba decat sa incheie ambele relatii si sa caute o a treia pereche, aproape perfecta, individul alege sa jongleze.”
Practic , este o incercare de a obtine ce e mai bun din toate.
“Cel mai comun scenariu atunci cand cineva este impartit intre doi iubiti e cel cu iubirea veche versusu iubirea noua si este imposibil sa le compare pe cele doua. Vechea iubire este ca o pereche veche de papuci, confortabila, familiara. Noua iubire e ca si cand ti-ai cumpara o pereche noua de pantofi Jimmy Choo, sexy, captivanti, atragatori.”
Sa fii indragostit de doua persoane nu poate fi usor. Poate ca la inceput este distractiv, dar este un proces dureros, sa stii ca trebuie sa alegi, dar sa vrei sa fii egoista si sa ramai intr-o astfel de situatie.
Insa in ciuda problemelor complexe si sentimentelor, Tracey Cox considera ca nu poti sa te dedici in totalitate ambilor parteneri, motiv pentru care aceasta situatie ia sfarsit mai devreme sau mai tarziu.
“Motivul pentru care ne multumim cu o singura persoana este ca este oricum destul de greu sa faci o singura relatie sa mearga, daramite doua.”
Da, poti iubi mai multi barbati in acelasi timp, insa in timp se dovedeste ca durerea cauzata de luarea unei decizii este infinit mai mica decat cea provocata de constanta lipsa de echilibru si siguranta.