Se pare ca sunt mai multe povesti create in jurul bauturii "Bloody Mary”, unul dintre primele cocktailuri pe baza de votca ce aduna laolalta sucul de rosii, piperul, lamaia, maslinele, telina.
Una dintre povestile din jurul cocktailului "Bloody Mary" pare sa fie ceva mai realista. Protagonistul se numeste Fernand Petiot, barman in Paris, la Harry’s New York Bar. Prin 1920, lui Fernand Petiot ii vine ideea sa amestece in mod egal o cantitate de votca cu una de suc de rosii. I s-a sugerat in bar sa boteze amestecul "Bloody Mary", patronul fiind de acord.
14 ani mai tarziu, in 1934, Petiot incepe sa lucreze in King Cole Bar care apartinea de St. Regis Hotel, New York. El si-a adus si reteta care starnise un val de admiratie prin Paris.
La inceput, locuitorii New York-ului nu s-au lasat usor impresionati de combinatia parizianului. Au criticat-o din cauza gustului anost si i-au propus lui Petiot sa o mai condimenteze cu ceva.
In acest fel, el a adaugat piper negru, dar si alte ingrediente precum ardei rosu, sos de Worcester, lamaie si, pentru cei care tot nu erau multumiti, o picatura de sos de tabasco. Asa s-a nascut varianta clasica americana de "Bloody Mary". Sursa: historia.ro.
Citeste si: Proiect DIY: Da o nota aparte cocktailurilor cu aceste cuburi de gheata inedite
Revigoreaza-te cu un cocktail cu mure!
Sexul, remediul perfect pentru mahmureala!
Vrei sa bei un cocktail diet-friendly? Incearca aceasta reteta!
Vrei sa te racoresti? Incearca un gin tonic cu zmeura!
Incearca 3 cocktail-uri care au grija de silueta ta!
Sursa foto: roadrunnerchilecompany.com