Teresa Drofn, o studentă de 25 ani, studiază acum manuscrisele antice islandeze, după ce de la vârsta de 16 ani a început să fie păgână. Ea a fost atrasă de această latură pentru că păgânismul îşi tratează poveştile mult mai relaxat decât religiile monoteiste şi pune mai mult accentul pe legătura cu natura.
Potrivit poveştilor nordice, felul în care creştinismul a intrat în Islanda seamănă cu o scenă din "Game of Thrones". Acum o mie de ani, creştinismul a ajuns în Norvegia şi regele de atunci a pus un războinic pe nume Thangbrand să se ducă să răspândească veştile bune. De-a lungul drumului, el a împărtăşi noua credinţă tuturor celor pe care-i întâlnea apoi a intervenit un test care avea să decidă că cei din gheţurile Islandei vor trece la creştinism si nu vor rămâne fideli lui Thor şi panteonului de zei nordici.
Cu toate acestea, în zilele noastre puterea zeilor nordici pare să revină şi să-şi recâştige adepţi. Pentru prima oară după mai bine de zece decenii, mii de islandezi vor avea unde să-i venereze pe Thor, Odin, Frigg şi alţii, pentru că începe construcţia unui nou templu, lucru care nu s-a mai întâmplat de la căderea vikingilor.
Aşadar, în ciuda eforturilor guvernului de a promova creştinismul, vechile religii revin în forţă, lucru vizibil chiar în Reykjavik, capitala ţării, care are multe străzi lăturalnice denumite după zei nordici şi multe nume sunt derivate de la cuvântul Thor.
Povestea neştiută a creştinismului nordic
După o mie de ani de când religiile politeiste au fost alungate din Islanda şi înlocuite cu creştinismul, mii de locuitori au decis să se întoarcă la venerarea strămoşilor vikingi.