Prajitura cu ananas
1 cutie mare de compot de ananas in felii
2 banane
Pentru caramel
125 g zahar pudra
4 linguri apa
Pentru umplutura
4 oua
250 g zahar pudra
150 g unt
250 g faina
1 paharel rom alb
1 lamaie
1 lingurita drojdie uscata
Pentru garnisit
visine din dulceata
Se scurg feliile de ananas si se pastreaza siropul. Se amesteca zaharul cu apa si se fierbe pana se caramelizeaza usor. Se imbraca interiorul unei forme rotunde, de aproximativ 22 cm, cu sosul caramel si se lasa sa se raceasca forma. Se asaza pe fundul formei felii de ananas si peste ele se pune un strat de felii de banane. Restul fructelor se trec prin blender, obtinandu-se un piure. Separat, se bat ouale cu zaharul, se incorporeaza untul taiat bucatele, faina cernuta, drojdia, jumatate din rom, zeama de lamaie si piureul de ananas cu banane. Compozitia obtinuta se toarna in forma caramelizata si se coace 40 de minute, la temperatura potrivita. Cand este gata, se lasa sa se raceasca putin si se scoate din forma. Se stropeste cu siropul de anans amestecat cu restul de rom si se garniseste cu visine din dulceata.
E bine sa stii
Feliile de anans se pot adauga deasupra prajiturii cand aceasta este gata coapta, in loc de a fi inclusa in continutul prajiturii. In felul acesta, aroma ananasului se va pastra mult mai bine, iar feliile de anans vor avea un aspect mult mai frumos.