Prajitura cu aroma de portocala
180 g unt
100 g zahar
2 oua
coaja de portocala rasa fin
120 ml zeama de portocala
60 g zahar
280 g faina
1 ½ lingurita drojdie
4 linguri pudra de cacao
Pentru glazura
320 g branza proaspata de vaci, cremoasa
60 g zahar pudra
2 linguri coaja de portocala rasa fin
100 ml zeama de portocala
fasii de coaja de portocala pentru decorare
Se freaca, intr-un castron, untul si zaharul, se incorporeaza ouale, unu cate unu (avand grija sa fie bine asimilate fiecare). Se adauga coaja rasa de portocala. Separat, se pune la foc mic, intr-o craticioara, zeama de portocala cu zaharul si se amesteca continuu pana cand zaharul este complet dizolvat. Se cerne faina cu drojdia si pudra de cacao si se incorporeaza treptat in crema de unt, alternand cu zeama de portocala inducita. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma dreptunghiulara, tapetata cu folie speciala pentru copt. Se coace aproximativ 45 de minute. Se scoate din forma dupa ce se racoreste si se lasa pe un gratar. Intre timp, se prepara glazura. Se bate energic branza cu zaharul pudra, coaja de portocala rasa si zeama de portocala, pana se obtine o crema omogena. Cand prajitura este complet racita, se unge cu aceasta glazura si se decoreaza cu fasii subtiri si mici rondele de coaja de portocala.
Articolul anterior Prajitura cu fructe confiate Articolul următor Prajitura cu crusta de zahar cristalizat