Prajitura cu branza si lime
Pentru aluat:
350 g biscuiti maruntiti
150 g zahar
150 g unt
Pentru umplutura
250 ml zeama de lime (lamaie verde proaspata)
60 ml apa
8 foi de gelatina
300 g zahar
5 oua
2 lingurite coaja de lamaie verde
125 g unt inmuiat
500 g branza proaspata de vaci
120 ml frisca lichida
Se amesteca biscuitii, zaharul si untul topit intr-un castron. Se tapeteaza cu acest amestec o forma demontabila. Pentru umplutura, se pune zeama de lamaie si apa intr-o craticioara cu fundul gros si se adauga gelatina. Se lasa 5 minute sa se umfle gelatina. Se incorporeaza zaharul, ouale batute si coaja de lamaie rasa. Se pune compozitia la fiert, la foc mic, pana cand ajunge la punctul de fierbere, amestecand permanent. Se ia de pe foc. Separat, se amesteca untul si branza, intr-un castron mare. Peste branza se toarna, putin cate putin, compozitia preparata, amestecand continuu, apoi se pune la frigider 45 de minute, dupa care se incorporeaza usor frisca batuta. Se toarna intr-o forma si se lasa 3-4 h la frigider inainte de a fi servita.
Articolul anterior Pungute dulci cu afine Articolul următor Prajitura usoara cu ciocolata