Prajitura cu ciocolata
300 g ciocolata
60 ml apa
275 g faina
1 lingurita drojdie uscata
1 praf de sare
180 g unt
250 g zahar
esenta de vanilie
3 oua
250 ml lapte
Pentru glazura
4 linguri miere de albine
2 linguri apa
500 ml frisca lichida
Intr-o craticioara, se pun la topit 150 g ciocolata in apa, la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca. Separat, se amesteca faina cu drojdia si un praf de sare. Se freaca zaharul cu untul si esenta de vanilie pana devin cremoase. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi se incorporeaza ciocolata, amestecul cu faina si laptele degresat. Se bate energic. Se toarna compozitia intr-o forma, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace aproximativ 25 de minute, apoi se lasa sa se racoreasca 15 minute, dupa care se scoate din tava si se asaza pe un gratar. Pentru glazura, se topeste ciocolata ramasa, impreuna cu mierea de albine si 2 linguri de apa, intr-o craticioara, la foc mic. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza usor frisca batuta. Se unge prajitura, apoi se pune la frigider pentru 1 h. Se scoate cu 30 de minute inainte de a fi servita.
Articolul anterior Prajitura cu mere Articolul următor Tort de ciocolata