Prajitura cu crema de branza
200 g fulgi de ovaz
9 linguri zahar
100 g unt
500 g branza proaspata de vaca (bine scursa)
100 g zahar
60 g faina
3 oua
120 ml smantana
2 linguri zeama de lamaie
3 linguri rom
50 g unt topit
100 g zahar
60 g stafide albe
60 g nuci taiate
2 linguri fulgi de ovaz
Se amesteca fulgii de ovaz cu 9 linguri de zahar si 100 g de unt. Se toarna acest amestec intr-o forma demontabila. Se coc 15 minute in cuptorul preincalzit. Separat, intr-un castron, se freaca branza, zaharul si 2 linguri de faina. Se incorporeaza ouale, unul cate unul, apoi smantana amestecata cu zeama de lamaie si romul. Se amesteca bine si se toarna intr-o forma pregatita dinainte. In alt castron, se amesteca untul topit, zaharul si faina ramasa pana cand se obtine un aluat nisipos. Se adauga stafidele, nucile si 2 linguri fulgi de ovaz. Se toarna peste prajitura si se pune la copt, timp de 45 de minute, in cuptorul preincalzit. Se scoate din forma dupa racire completa.
Articolul anterior Prajitura cu fructe rosii Articolul următor Tarta cu fructe de padure