Prajitura cu crema de lapte
Blat:
8 oua,
5 linguri ulei,
8 linguri zahar,
10 linguri faina,
esenta rom;
Crema:
4 oua,
15 linguri zahar,
1 l lapte,
8 linguri faina,
1 lingura unt,
esenta rom;
Pentru ornat:
frisca,
ciocolata rasa
Blat: se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga zaharul si galbenusurile frecate cu ulei; se adauga faina si romul amestecind usor. Se da la cuptor la foc potrivit cca.15 min.
Crema: se amesteca ouale cu zaharul, faina, esenta si o cana de lapte. Restul de lapte se pune la fiert la foc mic si atunci cind fierbe se adauga compozitia de mai sus. Se fierbe cca. 10 min, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca complet.
Se taie blatul in 4 bucati egale si fiecare dintre acestea se taie transversal in doua parti.
Se umple cu crema fiecare parte. Se orneaza prajitura cu frisca si ciocolata rasa.