Prajitura cu crema si migdale
4 oua
150 g zahar pudra
150 g faina
5 linguri pudra de cacao
60 g unt
Pentru crema
2 galbenusuri
150 g zahar
60 g faina
100 g unt
100 g ciocolata rasa
cateva picaturi esenta de vanilie
500 ml lapte
4 linguri migdale prajite, taiate bucatele
Se bat galbenusurile cu zaharul pana cand devin cremoase. Se amesteca cu faina, untul topit si pudra de cacao. Separat, se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza delicat in compozitia precedenta. Se toarna compozitia intr-o forma, unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace, circa 35-40 de minute, la temperatura potrivita. Cand prajitura este coapta, se rastoarna pe un platou. Separat, se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, untul, ciocolata, esenta de vanilie si laptele, putin cate putin. Se incalzeste compozitia, fara a o lasa sa clocoteasca si se amesteca bine pana se obtine o crema groasa. Se lasa sa se raceasca. Cand prajitura s-a racit, se taie in doua blaturi egale, se unge primul blat cu jumatate din crema, se acopera cu cel de al doilea blat si se unge deasupra cu restul de crema. Se decoreaza cu migdale si se serveste.
Articolul anterior Prajitura picanta cu fructe uscate Articolul următor Prajitura crocanta cu alune