Prajitura cu crusta de zahar cristalizat
500 g faina
150 g zahar
1 praf de sare
coaja rasa a unei lamai
3 1/2 lingurite drojdie
125 g unt
3 oua
2-3 linguri de lapte
unt si faina pentru tava
90 g zahar cristalizat
Se amesteca faina, zaharul, sarea, coaja de lamaie si drojdia, intr-un castron mare, apoi compozitia se asaza pe o planseta. Se face o adancitura in mijloc, in care se pun ouale batute si untul. Se pastreaza o lingura de ou batut pentru a unge prajitura deasupra. Se framanta ingredientele, se adauga treptat faina si 2-3 linguri de lapte. Aluatul trebuie sa fie neted si omogen. Se unge tava, se pudreaza cu faina si se asaza aluatul rulat si modelat sub forma de « S ». Se unge deasupra cu oul batut pastrat si se presara cu zahar cristalizat. Se cresteaza prajitura pe toata lungimea ei, cu un cutit bine ascutit, apoi se pune la cuptor pentru 40 de minute, la temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos. Se lasa la racit pe un gratar 10 minute inainte de a fi servita.
Articolul anterior Prajitura cu aroma de portocala Articolul următor Prajitura de orez