Prajitura cu fructe confiate
60 g migdale sfaramate
30 g coaja de portocala si cirese confiate, taiate marunt
2 linguri smochine uscate, taiate bucatele
2 ½ linguri stafide galbene
1 lingurita seminte de marar
4 linguri coniac
1 l lapte
300 g faina de porumb
100 g faina
90 g unt
6 linguri margarina
100 g zahar
1 praf de sare
unt si faina pentru tava
Se pun, intr-un castron mare, migdalele, coaja de portocala si ciresele confiate, smochinele, stafidele, semintele de marar si coniacul. Se amesteca bine si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Intre timp, se aduce laptele la punctul de fierbere, intr-o craticioara antiadeziva sau la bain-marie, apoi se toarna treptat faina, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se lasa sa fiarba 15 minute, amestecand permanent. Se adauga untul, margarina si sarea si se lasa sa mai fiarba inca 10 minute. Se ia apoi de pe foc. Se adauga fructele cu coniac si se amesteca bine. Se toarna compozitia intr-o forma, mai adanca si se coace, circa 60 de minute. Dupa 30 de minute, se acopera cu o folie de aluminiu pentru a nu se usca prea tare. Se serveste la temperatura camerei.
Articolul anterior Tort de ciocolata cu alune Articolul următor Prajitura cu aroma de portocala