Prajitura cu fulgi de ciocolata si arahide
3 cesti faina
1 ceasca zahar
1/4 ceasca zahar brun
1/2 ceasca unt, moale
3/4 ceasca lapte
1/4 ceasca suc de portocale
2 oua
1 lingura praf de copt
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara
1/4 ceasca unt, moale (iar)
3/4 ceasca zahar brun (iar)
1/4 ceasca faina
1-1/2 ceasca fulgi de ciocolata semidulci
1 ceasca
1 ceasca de arahide maruntite
- incinge cuptorul,
- intr-un vas combina 3 cesti de faina, zahar, 1/4 ceasca zahar brun; 1/2 ceasca unt, laptele, sucul de portocale, ouale, praful de copt, sarea, scortisoara si amesteca la inceput la viteza medie, apoi mai repede pana textura devine fina
- intr-un alt bol, combina 1/4 ceasca de unt cu 3/4 ceasca zahar brun si 1/4 ceasca de faina pana se amesteca bine. Adauga fulgii de ciocolata si alunele pana cand se amesteca bine
- pune jumatate din aluatul pentru prajitura intr-o tava (poate sa fie si tava in forma de iepuras) - adauga jumatate din umplutura; pune apoi cealalta jumatate de aluat, si cealalta jumatate de umplutura (in straturi)
- baga tava la cuptor timp de 50-60 de minute, pana cand prajitura devine aurie, apoi scoate-o si las-o sa se raceasca.