Prajitura cu mere si crusta crocanta
Aluat:
Intr-un bol, amestecati drojdia zdrobita cu laptele caldut si un praf de zahar, pana se dizolva drojdia si zaharul. Acum framantati un aluat din restul ingredientelor si amestecul de drojdie. Acoperiti si lasati sa se odihneasca intr-un loc caldut, timp de 45-60 minute.
Umplutura:
Intindeti aluatul pe o tava unsa cu putin unt, dupa care asezati deasupra feliile de mere. Presarati cu zahar si lasati inca 1/2 ora sa creasca aluatul. Incingeti cuptorul la foc mediu-mare ( 180 grade ).
Crusta crocanta:
Amestecati bine ingredientele de mai sus, folosind varful degetelor, pana se formeaza un aluat cu aspect de nisip. Presarati amestecul peste tava cu mere si coaceti in cuptor timp de 40 min.
Dupa ce scoateti prajitura din cuptor, pudrati-o cu scortisoara si crustati-o, pentru a forma feliile viitoare de prajitura.
Se serveste calda sau rece.
Aceasta prajitura este recomandarea bucatarului Horia Virlan, pe care il puteti urmari in fiecare saptamana la emisiunea “Cireasa de pe tort” de la Prima TV.
Daca nu ai chef de prajitura de mere, iata o varianta de prajitura cu portocale: