Prajitura cu mere
125 g unt
100 g zahar
coaja rasa de la 1 lamaie
2 oua
un praf de sare
250 g faina
9 cl lapte
2 lingurite drojdie
4 mere mari
2 linguri zeama de lamiie
2 linguri dulceata de caise
Se freaca zaharul cu untul si zeama de lamaie pana se obtine o crema. Se incorporeaza ouale, unul cate unul, apoi sarea si faina, alternand cu laptele. Se adauga drojdia. Se pune aluatul intr-o forma unsa cu unt, tapetata cu faina si se lasa gata pregatita pana sunt gata fructele. Merele se curata de coaja, se taie in doua, se scoate casuta samburilor si se cresteaza suprafata bombata a fiecarui mar, imitand o grila, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Se asaza merele pe suprafata aluatului din forma, cu partea bombata in sus. Se coace, aproximativ 45 de minute. Cand este gata coapta, prajitura se unge cu dulceata de caise incalzita. Se serveste calda.
Articolul anterior Tort cu visine Articolul următor Prajitura cu ciocolata