Prajitura cu mere
9 linguri ulei
9 linguri zahar
9 linguri lapte dulce
9 linguri faina
½ lamaie
praf de copt
vanilie
3 oua
1 kg mere
scortisoara
sare
Se separa galbenusurile si se freaca spuma cu uleiul adaugat cate putin. Se adauga zaharul, apoi cate o lingura de faina, si una de lapte, ca sa nu se taie amestecul. Se pune un praf de sare, se stinge praful de copt cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se adauga restul de faina. Aluatul trebuie sa aiba aspectul unei smantane groase. Merele se curata de coaja, se taie felii si se lasa sa stea la rece cu putina scortisoara deasupra, pana se prepara aluatul. Se unge o tava mare cu unt, se tapeteaza cu faina, se pun merele peste aluat si se amesteca usor, dupa care se rastoarna in tava. Se coace prajitura la foc potrivit 45 de minute, se lasa la racit in tava si apoi se portioneaza dupa dorinta. Se serveste pudrata cu zahar.
Articolul anterior Cremsnit Articolul următor Prajitura cu visine