Prajitura cu oua surpriza
Pentru blat
190 g faina
70 g amidon
300 g zahar
300 g unt
5 oua
1 portocala
250 g dulceata de caise
1 praf de copt
2 linguri coniac
Pentru glazura
80 g cacao
100 g zahar
100 g unt
Pentru decor
oua surpriza
boabe de visine sau cirese din dulceata
Se unge o forma cu putin unt. Restul untului se freaca cu zaharul. Se adauga pe rand cele 5 oua si se freaca pana se omogenizeaza. Se adauga coaja rasa de portocala, apoi zeama, faina, amidonul si praful de copt, toate cernute. Se toarna compozitia intr-o forma unsa si se coace, la foc potrivit, cca 50 de minute. Dupa racire, se taie blatul in doua. Se stropeste primul blat cu coniac, apoi se unge din belsug cu dulceata de caise. Se acopera cu al doilea blat. Se imbraca prajitura in glazura de ciocolata calda. Se decoreaza cu boabe de visine sau cirese din dulceata si cu oua surpriza.
Ouale surpriza se prepara in felul urmator: Se pregatesc din timp cochiliile de ou. Se face o gaura (de grosimea unui creion) pe partea laterala a oului, folosind o forfecuta, se goleste continutul, iar coaja se spala si se usuca. Se pregatesc mai multe creme cu care se umplu mai apoi cochiliile de ou.
Crema de ciocolata: Se topesc 30 g ciocolata intr-un pahar de lapte fierbinte. Se incalzeste o nuca de unt, se adauga o lingura de faina si se amesteca pe foc slab, 1-2 minute. Se "stinge" cu ciocolata diluata cu lapte si se fierbe circa 10 minute pana se ingroasa.
Crema rosie: Se amesteca zeama de la doua portocale cu atata vin rosu cat sa se obtina un pahar de lichid. Se indulceste dupa gust. Se topesc 2 linguri granule de gelatina in apa calduta, apoi se amesteca cu lichidul indulcit si infierbantat.
Crema galbena: Se bat 3 galbenusuri ca pentru omleta. Se toarna deasupra un pahar de lapte parfumat cu vanilie. Se indulceste dupa gust. Se pune vasul pe foc slab si se amesteca continuu pana cand se ingroasa. Se adauga si 2 linguri de granule de gelatina inmuiata in apa rece si apoi strecurata.