Prajitura cu portocale
2 oua
3 linguri apa calda
100 g zahar
1 plic zahar vanilinat
130 g faina
1 lingurita praf de copt
200 g gem de portocale
1 portocala confiata
Se bat galbenusurile cu apa calda, se adauga 75 g zahar, putin cate putin, apoi zaharul vanilinat si se freaca pana devine o crema spumoasa. Se bat albusurile spuma tare, se presara deasupra restul de zahar si se bate in continuare. Se incorporeaza usor aceasta spuma in crema de galbenusuri si se adauga faina cernuta cu praful de copt si se amesteca bine. Se toarna compozitia intr-o tava, intr-un strat de 2 cm si se coace la foc potrivit. Cat este cald blatul se decupeaza forme rotunde cu paharul. Dupa racirea completa, se ung cu gem de portocale, se decoreaza cu felii de portocale confiate si optional cu frisca.
Articolul anterior Rulada cu gem Articolul următor Portocale cu sos de branza