Prajitura cu urda
250 zahar
12 cl de apa
1 baton de vanilie
500 g urda, bine scursa
150 g ciocolata rasa
300 g fructe confiate
2 linguri fistic curatat de cojaa
2 linguri lichior de cirese amare
1 compozitie de pandispan
4 linguri dulceata de caise
1 lingura zahar pudra
2 linguri lichior de portocale
Se fierbe, intr-o cratita, apa cu zaharul si batonul de vanilie pana cand se obtine un sirop. Se lasa la racit. Se bate urda cu o spatula, apoi se adauga putin cate putin, siropul si se amesteca pana cand devine cremoasa si neteda. Se adauga ciocolata si fructele confiate (pastrandu-se cateva fructe pentru decorare), apoi fisticul si lichiorul de cirese amare. Se taie compozitia de pandispan in bucati mici cu care se tapeteaza o forma demontabila de 25 cm, adaugand putina dulceata de caise pentru a « lega » bucatile. Se garniseste amestecul cu urda, se acopera cu bucatile de pandispan ramas. Se pune 2 ore la frigider. Pentru glazura: se bate la foc mic dulceata ramasa cu zaharul pudra si lichiorul de portocale pana cand capata consistenta unui sirop. Se scoate prajitura din frigider, se glazureaza uniform si se decoreaza cu fructele confiate pastrate.
Articolul anterior Prajitura de orez Articolul următor Mereng rulat cu kiwi