Ai nevoie de:
- opt ouă
- 200 grame de zahăr
- 50 ml de ulei
- 250 g făină
- zahăr vanilat
- coajă de lămâie
- un praf de sare
- 1 kg de vișine
Mod de preparare:
Spală vișinile, curăță-le de sâmburi, iar apoi lasă-le la scurs.
Ulterior, bate albușurile spumă tare, adaugă zahărul și continuă să le bați, până obții o spumă tare, densă, lucioasă. Adaugă treptat gălbenușurile, zaharul vanilat, sarea și coaja de lămâie. Apoi amesteca cu mixerul dat pe turație mai mică și adăuga treptat jumătate din făină, uleiul și apoi cealaltă jumătate de făină.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, întinde aluatul. Pe urmă, pune vișinele bine scurse bucată cu bucată. ”Aruncă-le” mai de sus, pentru a ajunge mai adânc în aluat și altele mai de jos, pentru a rămâne la suprafață. Astfel prăjitura cu vișine avea vișine în toată grosimea prăjiturii, după care coace-o aproxiamtiv 25 minute, la 180°C.
După ce scotea prăjitura din cuptor, presăra zahăr tos sau zahar pudră.