Prajitura de iaurt cu fructe
6 iaurturi simple
8 linguri de zahar pudra
250 g frisca lichida
4 linguri de zahar cu vanilie
9 foi de gelatina (18 g)
sucul de la o portocala
cirese sau visine din compot
4 kiwi
150 g capsuni proaspete sau conservate
1 piersica din compot
gem de caise
Se bate frisca cu cele 4 linguri de zahar aromat cu vanilie si se pune la frigider. Se bate iaurtul natural cu zaharul pudra si sucul de portocale. Se topeste gelatina in cateva linguri de apa calda si, cand se raceste se adauga peste iaurtul batut. Se pastreaza la congelator pana se intareste, apoi se amesteca cu frisca batuta. Se pune compozitia intr-o forma rotunda, se da la frigider pana se intareste. Se scoate, se unge cu gem de caise si se orneaza cu cirese sau visine, felii de kiwi, jumatati de capsuni si de piersici.
Articolul anterior Tort rapid Articolul următor Curmale desert