Prajitura in forma de cetate cavalereasca
2 pachete de glazura de ciocolata 300 g
3 pachete de napolitane bucati
1 pachet amestec de napolitane pentru inghetata
1 mic triunghi colorat din hartie
1 soricel din spuma
cateva pungi pentru gheata
1 servet de hartie
diverse figurine din jeleu (ursi, vampiri, banuti, cordelute)
cateva frunze de migdale
Pasul 1:
Se prepara prajitura intr-o forma paralelipipedica, apoi se lasa sa se racoreasca.Se topeste glazura de ciocolata.Se scoate prajitura din tava, se taie orizontal partea de deasupra, se rastoarna. Se construiesc 2 turnuri cu creneluri din napolitane, iar glazura de ciocolata se foloseste ca mortar.Din napolitanele pentru inghetata se face o poarta de cetate arcuita, precum si cateva ferestre.Triunghiul de hartie lipit cu glazura de un betigas din napolitana va reprezenta un steag. Pentru fantoma se va utiliza corpul soarecelui din jeleu " decapitat cu ochi pictati cu ciocolata.
Pentru domnisoara din cetate, se taie o pungulita pentru gheata, dintr-o bucatica de servet se fac valurile.Se lipeste pungulita cu glazura pe un ursulet de jeleu.Ursuletii-cavaleri primesc coifuri din cate o jumatate de jeleu in forma de banut, un scut din banutul intreg, o sabioara din cordeluta comestibila.
Pasul 2:
Se toarna glazura peste prajitura si turnulete, se lipesc ferestrele si migdalele.Pentru poarta cetatii se face o mica adancitura in care se fixeaza o cordeluta.Poarta mobila a cetatii se face din napolitane.Se populeaza cetatea cu fantoma, cavalerii, domnisoara si vampiri.
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare
Articolul anterior Sandvisuri cu ciocolata Articolul următor Prajitura de ciocolata