Prajitura picanta cu fructe uscate
60 g miez de nuca, alune, migdale
30 g seminte de pin
60 g coaja de portocala si lamaie confiata, taiata bucatele
30 g stafide galbene hidratate 20 de minute in apa calduta
60 g pudra de cacao
125 g ciocolata neagra, rupta bucati
½ lingurita scortisoara, nucsoara, coriandru si piper negru, macinate
90 g miere calda
350 g faina
½ lingurita seminte de marar
350 g ciocolata neagra
Se taie bucati mari nucile, migdalele si alunele, se pun intr-un castron mare. Se adauga semintele de pin, coaja de portocala si lamaie confiata, stafidele, pudra de cacao, ciocolata, scortisoara, nucsoara, coriandrul si piperul. Se amesteca totul foarte bine, apoi se incorporeaza mierea, faina si semintele de marar. Se toarna compozitia intr-o forma si se coace la temperatura potrivita, circa 30 de minute. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se scoate din forma si se asaza pe gratar sa se raceasca complet. Pentru prepararea glazurii, se topeste ciocolata in bain-marie si se toarna calduta peste prajitura.
Articolul anterior Tort de ciocolata Articolul următor Prajitura cu crema si migdale