Prajitura Scufita Rosie
4 oua
4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
4 linguri faina
coaja rasa de la ½ lamaie
3 albusuri
150 g zahar
capsune
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si se amesteca cu coaja de lamaie, pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga faina, apoi se incorporeaza albusurile spuma. Aluatul se toarna intr-o forma rotunda de tort, unsa si tapetata cu faina. Se coace 25 de minute. Dupa ce se raceste, se pune pe o tava. Cele 3 albusuri se bat spuma, adaugand cate o lingura de zahar, batand fara intrerupere. Se ia spuma cu o lingura si se asaza pe marginea blatului de jur-imprejur. Se introduce iar in cuptor, pana devine auriu deschis. Cosuletul se umple cu capsune, care se pudreaza cu zahar.
Articolul anterior Mereng rulat cu kiwi Articolul următor Choux a la creme