Prajituri cu miere (Liban)
1kg faina
2 cesti cu ulei de masline
1 ceasca de zahar
¼ ceasca coniac
¾ ceasca zeama de portocale
2 cesti nuci pisate
3-4 lingurite scortisoara macinata
coaja de portocala rasa (de la 2-3 portocale)
2 lingurite praf de copt
Pentru sirop
1 ½ ceasca miere
1 ½ ceasca zahar
1 ½ ceasca apa
Se mixeaza impreuna uleiul, zaharul si zeama de portocala. Se adauga nucile macinate, scortisoara, coaja de portocala rasa, praful de copt continuand mixarea. Se adauga treptat faina pana se obtine un aluat omogen si elastic. Se iau cu mana cantitati mici (ca pentru o chiftea) si se modeleaza mici prajiturele, care se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se coc pana devin maronii, ca fursecurile. Separat, intr-o oala, se pun ingredientele pentru sirop si se fierb 2-3 minute. Se toarnă apoi peste prajiturelele calde si se presara cu nuca macinata amestecata cu scortisoara.
Articolul anterior Prajituri cu migdale (kurabiedes) (Grecia) Articolul următor Ragu de peste cu orez (Liban)