Cu un plan de finantare vei avea timp ani de zile sa strangi un fond care sa dea copilului un start mai bun si mai usor in viata. Il vei ajuta sa porneasca in cursa cu un avantaj evident.
De exemplu, sa luam cazul unei femei in varsta de 35 de ani, cu un salariu mediu pe economie, de circa 1.300 lei, care incheie o asigurare pentru un copil nou nascut. La incheierea contractului (18 ani), acesta va primi:
- Pentru plati trimestriale de 300 RON, fara indexari, suma asigurata garantata la final este de 24.210 RON, iar capitalul final estimat este de 30.644 RON.
- Pentru plati trimestriale de 300 RON, cu indexari, suma asigurata garantata la final este de 24.210 RON, iar capitalul final estimat este de 53.495 RON.
De ce un plan de finantare? Pentru ca…
Ii vei oferi copilului tau sansa de a studia la o universitate de prestigiu, fara a fi presat de plata rentelor de studii;
La majorat copilul tau va avea posibilitatea de a incepe o afacere proprie, de a fi propriul sau sef;
Vei avea posibilitatea achizitionarii unei locuinte pentru copilul tau atunci cand va dori sa-si inceapa viata pe cont propriu;
Il vei putea sustine in dezvoltarea profesionala, fara a mai fi presat de crize economice neprevazute, de schimbarile de pe piata muncii sau somaj;
Economisind disciplinat, ii vei oferi copilului tau ajuns la majorat posibilitatea de a-si urma visurile, de a se bucura de anii studentiei fara a-si pune problema resurselor financiare.
Ce trebuie sa stii despre asigurarea tip majorat?
1. Carei companii ma adresez? Orice lucru bun se realizeaza cu rabdare, asa ca primul pas este cautarea unei companii de asigurari cu experienta in domeniu, cu traditie indelungata. Astfel, vei avea parte de servicii de calitate, consultanti profesionisti, putere financiara, o politica de investitii eficienta si, mai ales, siguranta viitorului tau fond de economii.
2. Poate te intrebi de ce sa optezi pentru un plan de finantare si nu pentru un depozit bancar? Deoarece companiile de asigurari garanteaza suma finala indiferent daca pe perioada economisirii intervine un eveniment neprevazut: imbolnavirea grava, invaliditatea sau decesul vreunui parinte. De asemenea, asiguratorii ofera si serviciul de protejare a capitalului impotriva devalorizarii prin majorarea sumei asigurate cu coeficientul de inflatie.
In plus, e bine de stiut ca asigurarea pentru copil contine beneficii si pentru parinte, acoperind spitalizarea si interventiile chirurgicale ca urmare a unui accident.
3. Cat timp trebuie sa dureze o astfel de polita? La o polita de asigurare nu este recomandat sa renunti dupa cativa ani, aceasta incheindu-se de obicei pe o perioada pe termen lung, intre 5 si 18 ani, randamentul fiind corelat cu o perioada cat mai indelungata de investitie.
4. Exista limite de varsta? Pentru accesarea unei polite tip majorat este necesar ca varsta copilului sa fie mai mica de 13 ani in momentul incheierii contractului, iar parintele sau tutorele legal nu trebuie sa fie mai varstnic de 65 de ani la incheierea contractului.
5. Ce optiuni am la terminarea contractului? Unele companii iti ofera posibilitatea de a decide modul in care copilul tau va primi suma asigurata. Aceasta suma plus participarea la castig pot fi platite esalonat, sub forma de renta de studii sau integral la majorat sau la orice varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani.
In concluzie, este important sa oferi copilului tau inca de astazi stabilitatea financiara pentru momentul cand va ajunge la majorat si va dori sa inceapa increzator o viata independenta. Un plan de finantare inceput de cand copilul tau are abia cativa anisori este foarte profitabil. Cu cat incepi mai devreme, cu atat vei acumula un fond mai valoros, fara presiuni financiare. Asadar, indiferent de varsta copilului, un plan de finantare este binevenit. Nu lasa pe maine ce poti face azi!